HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.03.02. 12:11 tomcent

Válaszol a vállalkozó: Rajnai Richárd

fivosz_rajnai_richárd_2012.jpgÚj sorozattal jelentkezünk! Minden héten megkeresünk egy fiatal vállalkozót, hogy elárulja a sikereinek titkát.  Az aktuális interjúalany pedig választ egy következő vállalkozót, akinek egy kérdést is feltesz.

Rajnai Richárd, a Kötéltechnika Kft. alapítója, mely egyedi köteleket és hálókat gyárt, éppen a gazdasági világválság évében indult, mégis sikeres. Miért vele kezdjük sorozatunkat? Mert Ő az aktuális tulajdonosa az „Év Fiatal Vállalkozója” díjnak. 

1, Mit csinálsz jól szerinted?

Szerintem a Kötéltechnika Kft. azért sikeres, mert mi a hagyományos tevékenységünket ötvöztük a 21. századi lehetőségekkel, normákkal. Ennek eredményeképpen kiemelkedő hatékonyságot tudtunk elérni és ez meghatározza a versenyelőnyünket.

2, Mitől vagy más, mint a versenytársaid?

Fiatal vagyok, és eltökélt. Valamint én az úgy nevezett "Y" generációhoz tartozok, ezért sokkal könnyebben alkalmazom a számítógép és az internet adta előnyöket. Partnere elmondása alapján a személyem és megjelenésem is hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben tudok új ügyfeleket szerezni, nagyobb projekteket nyugodtabban bíznak rám, mert bíznak a jó teljesítésben.

3, MI volt a legnagyobb akadály a vállalkozásodban és hogyan oldottad meg?

A legnagyobb nehézség a fejlődés során nem is a vállalkozásomban volt, hanem a magánéletemben. Ahogy megváltoztak a lehetőségeim, a környezetem (család, barátok) kevésbé tudták ezt elfogadni, így jócskán megváltozott a magánéletem. Ezt megoldani nem is tudtam. Lehet, hogy nem is kell.

4, Mi motivál a munkában (zene, film, játék)?

A motiváció a vállalkozásban nagyrészt a pénz, illetve a pénzzel járó lehetőségek bővülése, a kényelem. Persze fontos az önmegvalósítás, valamint az értékek teremtése, de őszintén bevallom, ha nem tudnék átlagon felüli jövedelmet realizálnom ezzel a tevékenységgel, már rég nem csinálnám. Immáron a motiváció nem csak a saját körülményeim javítása, hanem a családom hosszú távú biztonságának megteremtése is.

+1: Minden sikeres férfi mögött egy nő áll?

Sőt! Az én esetemben kettő is! Na persze nem úgy... :)

A cégem alaptevékenysége Édesanyám korábbi vállalkozásából ered. Ezért fontos volt, hogy ő ott legyen mögöttem a szakmai tudásával. Valamint a feleségem támogatása is nagyon fontos, hiszen nélküle nem tudnék ennyire a munkára és a fejlődésre koncentrálni. Kell a biztos háttér, melyet csak a nők tudnak biztosítani.

Rajnai Richárd kérdése, amit Szappanos László a Szervíz Trans Kft. ügyvezetőjének tesz fel  a jövő héten:

Meddig érdemes egy céget egyszemélyben irányítani? Hol van az a határ ahol már nem fontos/érdemes napi elfoglaltsággá tenni a cégvezetést?

A képet köszönjük a Fivosznak!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr545112923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása