HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

2012.11.05. 13:08 afőnök

Az új bizniszgurud: a kisvárosi könyvtár

godollo.jpgAz e-könyvek és a szakdolgozatíró vállalkozások idejében a könyvtár a legtöbbek szemében a tudásalapú társadalom előtti kor porlepte emlékműve csupán. Ám a múlt hétvégén leckét kaptunk egy kisvárosi könyvtártól: ebből minden vállalkozás csak tanulhat! De mit is?

A minap e sorok írójának drága neje és legidősebb leánygyermeke (8. esztendejében) arra a teljesen divatjamúlt gondolatra jutott, hogy beiratkoznak a könyvtárba. Mivel egy Budapest környéki községben lakunk, a hozzánk legközelebb eső ilyen művelődési egység a gödöllői könyvtár.

Még akkor sem gondoltam, hogy biznisztipp lesz ebből, amikor felmentem a könyvtár honlapjára, hogy drága szeretteimnek kinézzem a nyitva tartást. Nem számítottam másra, mint a kilencvenes évek végén felrakott, amatőr külalakú, információban mérsékelten ellátott honlapra.

De nem ezt kaptam.

A honlapon érzi meg először az ember, hogy erről a könyvtárról fenntartója vagy vezetője (aki a pénzt adta) szolgáltató egységként gondolkodik, vagyis úgy, ahogy egy korszerű vállalkozásról is kellene.

1. A teljes katalógus kereshető az interneten: könyvek, folyóiratok, cd-k, dvd-k.

2. Ezekből azt, amelyre éppen szükségünk van, online is lehet foglalni, sőt, a kölcsönzött műveket hosszabbítani.

3. A legfrissebb beszerzések külön hírként szerepelnek

4. Minden információ aktuális, friss.

5. A városi iskolák helyi könyvtárainak választéka is kereshető.

Ha ezt vállalkozásra fordítjuk, úgy nézhetjük, mint egy teljes termékválasztékot felvonultató webáruházat, amely működik és friss. A nyitóoldalon pedig a legújabb termékeket soroljuk fel a kedves vevőnek. Híreink, információink nem több hónaposak, hanem a gondozottság, a frissesség érzetét keltik. És specializált fióktelepeink kínálatát is megmutatjuk.

 

A további számos meglepetés magába a könyvtárba érkezvén érte az ifjú hölgyeket.

1. A könyvtár emeleti részén számítógépes munkahelyeket alakítottak ki, wifi-vel.

2. A folyóirat-olvasóban ugyanígy van wifi.

3. Sajtófigyelést, statisztikagyűjtést vállalnak a könyvtárosok, de mi magunk is hozzáférhetünk kereső adatbázishoz.

4. Ha egy könyvet vagy dvd-t kikölcsönöztek előttünk, sms-ben kapunk értesítést arról, mikor mehetünk érte.

5. És ami a legszebb: a kihelyezett könyvtár. A szomszédos Café Novóban felállítottak egy könyvespolcot, ott lehet olvasgatni, és akinek megtetszik egy könyv, kikölcsönözheti. Mekkora ötlet!

 

Az egész család kifizette az éves kölcsönzési díjat. Ha a Te vállalkozásod is így működne, megvennénk a Te szolgáltatásaidat is. Így lép be egy divatjamúltnak tűnő intézmény a XXI. századba.

 

1 komment

Címkék: portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr224890179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása