HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.04.04. 14:21 tomcent

A túlélés záloga: előre kell menekülnöd!

Már lassan a könyökünkön jön ki, hogy válság van, megváltozott a piac, újra kell értelmezni a vállalkozásunkat. Először mindenki a költséghatékonysággal traktál minket. Ez működik egy darabig, de amennyiben egyre tolódik a fellendülés, és még mindig bajban van az a fizetőképes kereslet, amely megvenné a termékünket, már kevés. Kik a nyertesek? Kik lépnek valóban előre ezekben az időkben is?How_To_Survive_2012_The_5_Basic_Survival_Skills.jpg

Előre kell menekülni!

Ilyen egyszerűen összefoglalható a titok. Azok a cégek, akik nyertek a válságban mintegy fele azt mondja, hogy az agresszív növekedésre helyezte a hangsúlyt az elmúlt években, ebbe beletartozott az új piacokon való megjelenés, az új termékek bevezetése. A legsikeresebbek azonban nem szükségszerűen azok voltak, akik a nagyon gyors nemzetközi bővítés gyakorlatát folytatták. A sikeres cégek sokszor először otthon növelték az eredményességüket és piaci részesedésüket. Erre jó példa a Fornetti pékség, amely most nyitott üzletet Londonban, miután itthon újra átvette a piacvezető szerepét. És még mindig előre menekül! 2009-ben, válság ide vagy oda, 1 milliárd forintot költöttek a boltok felújítására. Úgy tűnik megérte!

-Nincs hitel, nincs tőke- dobjátok vissza rögtön a labdát. Növekedni csak pénzzel lehet. Vagy marketinggel is? -Az is pénzbe kerül! - vágtok vissza megint. És a pályázatok? -Azok nem nekem szólnak!- A legkönnyebb kibúvót keresni arra, hogyan nem lehet. 

Pályázz!

Egyszerűen hangzik, de Te hányszor nézed meg az új pályázatokat? Figyeled az új híreket, vagy ahhoz a vállalkozói körhöz tartozol, akik azt mondják: - Ez úgysem nekünk szól!- Használd ki, figyeld, kövesd és ha nem sikerül, add be egy másikra és a következőre. Hidd el ennyi pénzt nem lehet csak a "csókosoknak" leosztani, ha egyáltalán vannak ilyenek.

Hogy áll a honlapod? Van már webshopod?

Kiskereskedő vagy? Folyamatosan elszomorítanak a KSH jelentései a kisboltok teljesítményéről? És azt észrevetted mekkorát ugrott a webshopok forgalma tavaly? Hasíts ki Te is egy szeletet ebből az új és folyamatosan növekvő tortából. Minimális befektetéssel, bérelt motorral vagy online plázában követheted a fejlődést. 

Kockázati tőke

Még mindig van mit szétosztani és a kockázati tőkekezelők alig tudják hova tenni a pénzüket. Persze megint jöhetnek a kifogások. -Azt a pénzt csak mobilfejlesztőknek és induló cégeknek adják! - Ez koránt sincs így. Sőt a Széchenyi Tőkealap-Kezelő nem is foglalkozik startupokkal, csak működő cégekkel. Pályáztál már ezekre? Egyáltalán eszedbe jutott, hogy megpróbáld?

Hallottál a ma bejelentett új hitelprogramról? 

A jegybank 250 milliárd forintos forrást nyújt a kereskedelmi bankoknak a kisvállalkozások hitelezésére nulla százalékos kamatozással, forgóeszközhitelre és uniós előfinanszírozásra. A bankok erre 2 százalékos kamatot tehetnek rá. Mindezt a vállalkozások új hitelekre, lejáró hitelek megújítására és valamennyi korábbi kötelezettség kiváltására használhatják. Tudom mire gondolsz. -Ezt tuti, hogy nem én kapom, vagy nekem már nem jut belőle!- Miért ne? Már most lemondanál róla? Ez egy pozitív program, fogadd Te is pozitívan!

Bocsánat, ha a most egy kicsit támadóbb lett a hangvétel. A lényeg, hogy csináld és ne ess kétségbe. Ha folyamatosan azt hallgatod, hogy mennyire rossz lesz Magyarországon, hogy megint leminősítettek persze elmegy a kedved. De most ne globálisan gondolkodj. Koncentrálj a vállalkozásodra és használd ki az adódó lehetőségeket!

1 komment

Címkék: marketing menedzsment gazdálkodás vállalkozási portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr545194585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2013.04.04. 14:55:18

Azok a cégek lettek sikeresek, melyek növekedni tudtak. És azok a cégek tudtak növekedni, melyek sikeresek voltak. Ááááá...
süti beállítások módosítása