HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.02.28. 10:59 tomcent

A hatékony iroda titka

Az iroda munkára való. Ezzel nem mondtam el sok újdonságot, de sokan mégis otthonként gondolnak rá, személyes élettérként, amit csinosítani, kellemessé kell tenni. Egy olyan iroda, amelyben eredményesen lehet dolgozni, nem ilyen. Íme a munkára ösztönző iroda 4 alapfeltétele!modern-office-design.jpg

1. Panoráma? Inkább ne!

Egy természetes fény nélküli, sötét irodában nem lehet hatékonyan dolgozni. Ez tény, ám ha túl érdekes a kilátás akkor azon kapod magad, hogy csak bámulsz kifelé az ablakon. Munkaidőben a számítógép képernyője legyen a legérdekesebb látvány. A szünetekben azonban nyugodtan szívj egy kis friss levegőt az ablakon vagy az erkélyen.

2. Égesd el a könyveket!

Na jó ez persze túlzás, de ne legyenek a közelben. Amikor nem tudsz koncentrálni, gyakran egy könyvért vagy egy magazinért nyúlsz. Ha nem kell konkrétan a munkához, minden könyvet és magazint tüntess el a környezetedből. Így nem is vonhatják el a figyelmet.

3. Az eszköz szentesíti a célt

A produktív munkához csak olyan eszközök, dokumentumok kellenek, amelyek a konkrét feladathoz szükségesek. Az asztalon elhelyezett fotók, plüssállatok, mütyürök csak elvonják a figyelmet. Ha nem akarod kidobni ezeket, tedd el egy fiókba, vagy egy olyan polcra, ami nincsen szem előtt. 

4. Minimál dizájn

Korlátozd a dekorációt néhány egyszerű képre, azokat is tedd lehetőleg a látótereden kívül. Ha ragaszkodsz egy mozgalmas képhez, legyen inkább a hátad mögött, A csupasz fal inkább arra biztat, hogy a sokkal érdekesebb számítógépes képernyőre nézd. A falnak legyen megnyugtató, de hideg (kék, zöld, szürke árnyalatai) vagy fehér színe, ne legyen otthonos, de ne is hasson idegesítően, mint a nagyon élénk piros vagy sárga. 

Szólj hozzá!

Címkék: ötlet iroda menedzsment portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr555109596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása