HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

2013.03.09. 08:42 afőnök

3 hétvégi bizniszötlet

wedding-limo-chicago.jpg

Unatkozva nézed az esőt? Miért nem vágsz bele valami pénzkeresetbe mellékvállalkozásként akár a jövő hétvégétől. Íme 4 alapötlet (egyik sem a fűnyírás).

 A múltkor taxiztam, és a sofőr mesélte, hogy ez csak az ősz-téli állása, mert nyáron vízibicikliket üzemeltet a Velencei-tó partján. „Egész nap a víznél vagyok, horgászom, a legjobb munka a világon. Nem a nagy haszon a lényeg: ezt nem lehet megfizetni”.

Hát, nagyon igaza volt. Erről pedig eszembe jutott, hogy összegyűjtök néhány szabadidős munkát, amely valamennyire izgalmas is. Pénzkereset unalmas hétvégék helyett, ráadásul ha állásban vagy, belekóstolsz egy kicsit a vállalkozásba (mennyire neked való) vagy összeszeded az alaptőkét egy induló céghez.

 

1. Esküvői limo

Az esküvők szinte 100 százaléka a hétvégén van, amelyik nem, az pedig külföldön, a tengerparton,  tehát úgyis mindegy. Érdemes bérelni erre az időszakra egy elegáns autót, akár igazi limuzint. Sőt, használtan külföldről behozva iszonyú olcsó egy ilyen kocsi, amely akár lehet régi is, igazi veterán csoda.

Sok férfi élvezi, ha rendbe hozhat egy ilyet, és utána nem olyan magas a költsége, mivel keveset használod. Mivel professzionális a felhasználás, nagy részét elszámolhatod a könyvelésben. Ha itthon lízingeled vagy bérled, az áfa is visszajár, sőt hamarosan az önkormányzat által kivetett súlyadót is leírhatod a gépjárműadóból. Vagy vezeted az útnyilvántartást. Nézz utána, milyen engedélyek kellenek ehhez helyben.

Hogyan vágj bele? Készíttess névjegykártyát és dobd be minden esküvői szalonba, rendezvényszervezőhöz, ékszerészhez. Ugyanezt tedd meg virtuálisan is: küldj e-maileket a földrajzilag szóba jöhető cégeknek.

  

2. Légvár

A szülinapi zsúrok vagy majálisok is hétvégén vannak és jó időben ezeket nem játszóházakban vagy a borzalmas Mekikben tartják, hanem szabadtéren. Ilyenkor jön a felfújható légváras vállalkozó, akik felejthetetlenné teszi a bulit. Vannak ezek a gömbök is, amelyekbe beül a gyermek és gurul egy vizes medencében. Fontos, hogy a játék a legszigorúbb minőségi szabványnak is feleljen meg  és kössél balesetbiztosítást is! A legkisebbeknek való kis izé kb. 150-200 ezer forint, az igazi óriáscsúszdás cucc milliós befektetés. Egy bulira 10-15 ezer forintért lehet bérbeadni ilyet, a majális viszont nagyobb kasza, hiszen ott 5 percért kérnek el egy 500-ast gyerekenként. Ha bírod a kölyköket, még élvezed is, ahogy őrjöngenek a gumiban.

Hogyan vágj bele? A neten rengeteg ajánlat van, válassz légvárat és ugyanott tájékozódhatsz a bérbeadási tarifákról is. Szolgáltatásodat hirdesd helyben és a Facebookon!

 

3. Mosás magasnyomáson

Ez is elsősorban férfiaknak való, de gyakran nők veszik igénybe a szolgáltatást. Főként a téli hónapok vagy esősebb időszak után lemoshatatlan szürke kosz lepi el a garázsfeljárókat, az ajtókat a házfalakat, teraszokat. Igaz ez kertesházas övezetekben, de társasházakban is. Nos nem mindenkinek futja olyan 50-80 ezer forintos magasnyomású mosóra, amellyel ez a kosz könnyen és olcsón eltávolítható.

Hogyan vágj bele? Itt jössz te a képbe, aki viszont kis befektetésként veszel egy ilyen masinát. Majd becsöngetsz/bedobod a névjegyedet, szórólapodat/küldesz egy e-mailt, és igyekszel megrendelőket gyűjteni. Egyórás munkáért zsebre teszel néhány ezrest, és hamar megtérül a befektetés. Ha kapsz megbízást, ne felejts el ilyen volt-ilyen lett képeket csinálni, hogy legyen referenciád. Ezekből akár honlapot, akár Facebook-oldalt csinálhatsz: a legjobb reklám a jól elvégzett meló.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: üzlet portfolioblogger bizniszötlet kis mellékes


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr845124169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása