HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

2013.04.09. 12:55 afőnök

A 8 legjobb üzleti ötlet 2013-ra (2.)

Ahogy ígértem, folytatjuk: íme a másik 4 legnagyobb 2013-as üzleti ötlet.

 

5. Egészségügyi technológia

Itthon is nagy üzlet lehet egészségügyi segédeszközök, szoftverek, számítógépes appok fejlesztése, gyártása, forgalmazása. Ma már sok cég adja cafeteria elemként az egészségpénztári szolgáltatást, Erzsébet-utalványt: főként az elsőre igaz, hogy sportra, wellness-re, fitneszre, eü-termékekre lehet elkölteni. Egy okos, olcsó mérőműszer, egy jópofa alkalmazás pénzt hozhat.

 

6. Virtuális adattárolás

Ma már sokan használunk felhő alapú rendszereket, ilyen például a Google Drive, a Dropbox vagy a Microsoft Skydrive: adatainkat, dokumentumainkat az interneten működő tárba tesszük, így akárhonnan, bármilyen másik PC-ről, mobilról, tabletről elérhetjük őket. Ám azért mindenki tudja, hogy ezen adatok biztonsága nem tökéletes. Az itt ajánlott üzleti ötlet lényege a fokozott biztonságú, felhő alapú adattárolás: jogi papírok, szerződések, műszaki leírások, amelyek nem kerülhetnek idegen kézbe. Ha valaki megbízható technológiát kínál, akkor feltöltött oldalanként kérhet pénzt, ami egy testes perirat esetén elég jó pénz.

 

7. 3D-s nyomtatás

Nem mondom, hogy százszázalékosan értem, hogyan is működik az egész, de azért az látszik, hogy az utolsó pár hónapban ez legnagyobb buzzword. Alkatrészpótlás, modellezés, sőt, orvosi műszervek mind készülhetnek 3D-s printben. A lehetőség tehát hihetetlenül tág: lehet az ember dizájner, technológiai vagy anyagfejlesztő, kutató, de akár készülékforgalmazó is. Az Inc becslése szerint 5 év múlva ez már 3 milliárd dolláros üzletág lesz csak az USÁ-ban.

 

8. Kisszériás online kereskedelem

Az látszik, hogy a világ minden részén jól eltart egy családi vállalkozást, ha kézműves, kisszériás vagy személyre szabott termékeket készít vagy forgalmaz az interneten. Tipikusan a grando.hu oldalon találunk sok ilyet: névre nyomtatott üdvözlőkártyák, méretre szabott öltöny, egyedi dizájnú napszemüveg van az amerikai ötletek között, de itt is végtelen a variáció. A dolog titka itt a jól irányzott marketing: facebook vagy Google Adwords-zel lehet a legolcsóbban megcélozni a vevői kört, amely meglehetősen szűkös lesz. Viszont nem is akarunk a következő Tesco lenni, ugye?

Szólj hozzá!

Címkék: trend üzleti ötlet portfolioblogger bizniszötlet


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr175213335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása