HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.08.07. 11:28 afőnök

A nap biznisze: kulcsmásolás fotóról

keysduplicated.png

A 3D-s nyomtatás után már az ember nem gondolná, hogy képes meglepődni bármilyen technológián, de azért ma sikerült. Most olvastam ugyanis a Keys Duplicated nevű amerikai vállalkozásról, amely képes arra, hogy digitális fotó alapján működő kulcsot gyártson. Vagyis elég e-mailben elküldeni a képet és visszaküldik a kész darabot.

A vevőnek annyit kell tennie, hogy fehér háttér előtt fotózza le a kulcsot. Ezután egy saját fejlesztésű szoftver elemzi az eszköz formáját, 3D-vé alakítja és ennek alapján vágja ki a példányt. Az új kulcs ára 5 dollár, vagyis mai árfolyamon 1100 forint körüli, a szállítás viszont ingyenes. Nem csak a kényelemre adnak, hanem a biztonságra is. Például csak bankkártyával lehet fizetni : ezzel szűrik ki a jogosulatlan célú másolgatást. Az e-mailen kapott képet pedig banki  szintű biztonsági kódolással  védenek, majd a kulcsmásolat elkészülte után megsemmisítik. Persze azért egy probléma akad: névre és címre szólóan küldenek el egy kulcsot. Ez azért nem top biztonság.

Mit szóltok az ötlethez? Megérett a magyar piac erre? Van megoldás a postás ügyre?

Szólj hozzá!

Címkék: technológia üzleti ötlet portfolioblogger bizniszötlet a nap biznisze


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr925449457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása