HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

2013.09.25. 12:42 afőnök

Küldj postai levelet számítógéppel!

http://picasion.com
http://picasion.com

A legkorszerűbb informatikai technológiákat alkalmazza az itthon nemrégiben bemutatkozott innováció, a hibridlevél. Lényege, hogy a legfejlettebb adatbiztonsági szabványoknak is megfelelve postai levél küldését teszi lehetővé a számítógépről.

A hibridlevél ötlete nem új: minek kellene kinyomtatni a leveleket és elvinni a postára, ha - némi túlzással – a számítógépről a postaládába is nyomtathatok? A Hibridlevél Kft. több mint egy éves fejlesztés és negyedéves tesztelés után elsőként valósította meg az ötletet Magyaro

Küldéséhez a felhasználó a számítógépén megszerkeszti a levelet, majd elektronikusan elküldi a szolgáltatónak, ahol 24 órán belül kinyomtatásra, borítékolásra és postázásra kerül, így a címzett akár már másnap megkaphatja. Azonban az egyszerűnek tűnő folyamat működését jelentős informatikai fejlesztések, speciális géppark és a legszigorúbb adatbiztonságot garantáló informatikai háttér teszik lehetővé.

 

Hét lakat alatt őrzött adatok: adatbiztonság

 A rendszer teljesen automatikus, emberi beavatkozás nélkül jutnak el a fájlok a nyomtatókig. A hibridlevél rendszerében a teljes dokumentumkezelési lánc titkosított csatornán keresztül zajlik, elsősorban EV SSL (Extended Validation SSL) titkosítás felhasználásával, ami azt jelenti, hogy nem csak a domaint, hanem a szolgáltatást nyújtó céget is ellenőrizték.

A személyes adatok védelmét ISO 27001 tanúsítvány garantálja, amely az egyik legmagasabb szintű adatbiztonsági minőségi tanúsítvány. Maga a gyártási lánc is teljesen zárt, tehát minden feldolgozás üzemen belül egy izolált (internet nélküli) hálózaton történik. Az adatokat  magyarországi TIER 3-as biztonsági szintű adatközpontban tárolják.

 A levelek feladása három módon történhet: webes felületen, virtuális nyomtató segítségével valamint API-n keresztül. Webes felületen a kész dokumentumot lehet feltölteni egy e-mail megírásához hasonló felhasználóbarát módszerrel.

 A virtuális nyomtatóval való küldéshez telepíteni kell egy szoftvert, amellyel lényegében bármilyen szoftverből lehet levelet küldeni – ebbből lehetséges a nyomtatás. A rendszer jelenleg elsősorban a Microsoft Word (.doc; .docx) és Adobe Acrobat (.pdf) formátumokat támogatja.

 A nagy, havi 10 ezer levél feletti forgalmat bonyolító cégek számára elérhető a Hibridlevél Pro szolgáltatás, amellyel úgynevezett API-n keresztül nagy mennyiségben lehet adatokat átadni. Ez lényegében két rendszer közötti kommunikáció, amely lehetővé teszi külső CRM, ERP, számlázó rendszerekből való adatfogadást.

 

Hatékonyabb workflow

 A hibridlevél egy újabb példája annak, hogyan tud munkafolyamatokat egyszerűsíteni és hatékonyabbá tenni az informatika. A hibridlevél használatával rövidül a postai levélküldés folyamata, mely lényegében a dokumentum megszerkesztésével és online elküldésével véget ér.

Ezzel megtakaríthatók a nyomtatásra és postázásra fordított erőforrások, a nyomtatás, borítékolás és postára adás ideje, a papír és a festék költségei. A szolgáltatás kényelmes, gyors és költséghatékony – ára megegyezik egy postai küldeményével. Minden olyan levél küldésére alkalmas, ahol nem kell eredeti aláírásnak szerepelnie, az egyszerű szövegtől a 600 dpi minőségű nyomtatványig. Főbb felhasználási területei számlák, felszólító levelek, direkt marketing levelek, egyenlegek, értesítések küldése. A fejlesztő Hibridlevél Kft. reményei szerint a hibridlevél forradalmasítja a postai levélküldést.

A Hibridlevél Kft.egyik alapítója Molnár Gergely, a mailer szektorban jelentős tapasztalatokat szerzett Milpress Kft. tulajdonosa

1 komment

Címkék: informatika technológia portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr905532956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2013.09.25. 15:23:59

Ertem en, hogy non-stop, de meddig van nyitva? :D

Szoval eddig sem kezzel irtak egyenkent a szamlakat, szamitogep irta, majd nyomtattak es a boritekolast is automata vegzi. Azaz eddig is "hibrid" volt a rendszer. Mitol forradalmasitja ez a megoldas a rendszert? A vegen ott a Magyar Posta, ott majd elkallodik a level es az "uj" rendszer "az ellen nem ved!"
:-P

Inkabb arra kellene torekedni, olyan iranyba fejleszteni, hogy NE kelljen egyaltalan nyomtatni (boritekolni). Es ilyen fejlesztesek mar sok helyen sikerrel mukodnek!
süti beállítások módosítása