HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.03.11. 13:07 tomcent

Így lesz hatékony a heted!

Te is úgy érzed minden nap, hogy a 24 óra nem elég? Hiába töltötted munkával a szombatodat is, már hétfőn el vagy úszva a dolgaiddal? Íme 4 tipp, hogyan tartsd kordában a gyorsan szaladó időt! 

saving_time.jpg

1,  Prioritások pontosítása

Banális ugye? Mégis fontos, hogy a napi teendőidet fontossági sorrendbe állítsd. Mi lesz a legnehezebb? Nemet mondani. Nemet mondani ugyanis muszáj, hidd el, nem tudsz mindent megoldani azonnal. Ha például a munkád éppen olyan fontos, mint a családod, akkor úgy kell beosztanod az idődet, hogy mindkettőre jusson. Két dolog lebegjen a szemed előtt: hatékony munka és éppen elég szórakozás. Ha bármelyik háttérbe szorul, a napod, a heted (az életed) zátonyra fut.

2, A túl tökéletes tempó

Bocsánat, hogy ezt tőlem tudod meg, de nem tudsz minden tökéletesen megoldani. De itt egy jó hír is: sokkal nagyobb öröm, ha valami rövidebb idő alatt kész van. Nem tökéletes, de kész van és jó. Napokat elszöszölhetsz egy problémával, míg a többit görgeted magad előtt. Egyre feszültebb leszel és kevésbé tudsz koncentrálni. Old meg, ami előtted van!

3, Idegesítő időrablók

Naponta hány percet töltesz a közösségi oldalak bambulásával? És normális műsort keresve a tévében? Tudsz nemet mondani a barátoknak, családnak, ha nem fér bele a javasolt program a napodba? Számold össze mennyi felesleges időrablótól szabadulhatnál meg, ha ezeket mellőznéd. Persze megpróbálod meggyőzni magad, hogy mindezt megérdemeled, ez neked jár. Igazad van. Csak sokkal ritkábban!

4, Tanulj tinó!

A tanulás, saját magunk fejlesztése is időt vesz el. Ez igaz, ha azt nem számoljuk, hogy egy új irányítási, vállalkozási modell felfedezése, vagy egy szakmai továbbképzés később mennyi időt takaríthat meg. Hagyj teret a képzéseknek (például egy jó blogbejegyzés elolvasásának) a napjaidban !

Szólj hozzá!

Címkék: segítség menedzsment lájfsztájl portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr175127599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása