HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.02.11. 07:33 afőnök

5 dolog, ami kell a vállalkozás indításához

launch.jpgJó pár dologra kell figyelni, mielőtt vállalkozásba vágnál, de itt az 5 első teendő.

1. Tanácsadók

Bármilyen meglepő is a dolog, a tanácsadó az első  és legfontosabb dolog. Kihez fordulsz ötleteddel, kivel méreted fel, hogy van-e értelme a dolognak? Nem kell feltétlenül fizetett, képzett tanácsadóra gondolni. Lehetnek azok a szüleid, barátaid, kollégáid, szakmabeliek. Ha kellően sokan mondják, hogy jó az ötleted, valószínűleg érdemes belevágnod. Kell olyan is, aki az első lépések során felmerülő kérdésekben segít.

 

2. Válassz nevet, csinálj céget!

Egy jó név sok mindent eldönt a magad számára is, ezért szánj rá kellő időt. Ha nem cégednek, akkor termékednek adj jól megjegyezhető, szellemes elnevezést. A megfelelő cégformáról még sokat fogunk írni, de a lényeg, hogy adj szervezeti formát vállalkozásodnak.

 

3. Engedélyek, jogi lehetőségek

Igen lényeges, hogy tevékenységed jogi környezete minden szempontból rendezett legyen. Neked most az üzlet sikerére, fejlesztésére kell koncentrálnod, legyenek rendben a céges okirataid, szerződésed, könyvelésed, szerezd meg a szükséges hozzájárulásokat, hatósági engedélyeket! Nyugodtan alszol, meglásd.

 

4. Bankszámla

Válassz olyan bankot, amely partnered. Kedvező vállalkozói számlás kondíciókat keress, hasonlítsd őket össze. Fontos, hogy van-e valamilyen hitellehetőség, például folyószámlahitel rövid idejű likviditási nehézségek áthidalására. És persze a nagyobb kölcsön is szükséges lehet, bár mostanában a bankok itthon nem jeleskednek ebben.

 

5. Mi van meg a neten?

A rövid válasz: szinte minden. Az üzleti tervtől a statisztikákig, a szerződésmintáktól a céges tanácsokig (ezek mi vagyunk J) mindent megtalálsz. Sokat spórolhatsz, hiszen egy mintadokumentum alapján létrehozhatsz egy szerződést, és aztán az ügyvédnek csak az átnézésért kell fizetni.

Szólj hozzá!

Címkék: cégalapítás cégnév portfolioblogger az 50 első kérdés


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr415073729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása