HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2012.05.18. 11:37 afőnök

Te vagy az arc: szavazz magadra!

Masz-vill Kft. Aprók Bt. Donald Trump. Vajon melyik a három közül az igazi milliárdos világmárka? Az, amelyik magát tette cége arcává.

 

donald-trump.jpgHogyan indul manapság egy fiatal vállalkozás? Van egy ötlet, aztán találjunk egy jó cégnevet, meg egy jó domainnevet a honlapnak. Ez tuti eladja.

Frászt.

Tök mindegy, hogyan nevezed el a cégedet. A domainnév még inkább mindegy: az utóbbi évek sikertermékei közül soknak nincs is saját honlapja. Viszont ott vannak a Facebookon, van mobilapplikációjuk, stb. De most nem ez a lényeg, hanem a név.

A név te magad légy.

Az emberek életérzést és szolgáltatást vesznek. (Meg olcsó vietnami papucsot, de az most nem ide tartozik.) Egy étterembe nem járnak vissza, ha bunkó a pincér, még akkor sem, ha jó a kaja. Ha viszont a tulaj simogatja a hátukat/egójukat, még a gyengébb ételt is elfogadják. Kell tehát egy arc, akivel azonosítják a terméket. Van aki sztárokat választ – neki nyilván sok a pénze. Te viszont válaszd magadat!

Nemrég egy interjúban Donald Trump, a világ legnagyobb ingatlanmogulja és parókagyárosa a vállalkozás sikerének első számú titkát az énbrandben látta. Igen, arról az emberről beszélünk, aki saját magáról nevezett el egy bazi nagy felhőkarcolót. „A saját márkanév időt spórol a közvéleménynek. Felismerik a magas színvonalat, mert ott van a név: és a termék innentől lehet bármi, tudni fogják, mire számíthatnak”

Hasonlókat mond cikkeiben Richard Branson, a Virgin alapítója is, akinek írásait a Haszon magazinban és haszon.hu oldalon lehet megtalálni. Ő mindig ott van, ha indul egy új szolgáltatás vagy cég, és hajlandó ejtőernyős ugrásra, tankvezetésre, bármilyen őrültségre.

A hétvégén folytatjuk azzal, hogyan kell belevágni az énmárkába.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr874524058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Domain Admin · http://domain.blog.hu 2012.05.30. 21:50:04

Nem hiszem, hogy lehet bárki is sikeres online domain és honlap nélkül.

A Facebook jó, de önmagában rém kevés. Tudsz esetleg konkrét példát?
süti beállítások módosítása