HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2012.06.05. 13:59 tomcent

Fiatal G20-ak Mexikóban

Mozgolódnak a fiatal vállalkozók világszerte! Talán csak Magyarországon divat, hogy a 30 év alatti korosztályt nem kell komolyan venni, főleg ha üzleti ügyekről, vállalkozásról beszélnek, ugyanis a G20-ak csúcsértekezlete hivatalos társrendezvényeként a G20-ak fiatal vállalkozóinak találkozóját rendezik a napokban Mexikóvárosban. A magyar delegáció pénteken indult el, ahonnan nekünk küldik a legfrissebb információkat. 

 

 

Év elején Új-Delhiben létrejött a G20-ak fiatal vállalkozói szövetsége (G20 YEA), a világ egyik legmeghatározóbb nemzetközi ifjúsági szervezete. A kezdeményezést elismerik a G20 kormányok, az ENSZ és egyéb nemzetközi szervezetek. Az Európai Uniót és Magyarországot a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) elnöke Kovács Patrik képviseli.

 

Mexikóvárosban többek között szó lesz a különböző támogatásokhoz való hozzáférés kritikus kérdéseiről. Fő téma lesz még a rendezvényen, hogy miként lehet még jobban ösztönözni a fiatalokat saját vállalkozás beindítására. A munkamenet körvonalazni fogja a pénzügyi kihívások témakörét is. A magyar delegáción keresztül egyébként magyar cégek és innovatív termékek is kijutottak erre a fórumra.

 

Az ifjúsági vállalkozás fejlesztés felértékelődik, mert a gazdasági és az ifjúsági foglalkoztatási válság (Eu-ban a fiatalok 20,5%-a munkanélküli) az önfoglalkoztatásra tereli a hangsúlyt. Ahogy a világban a FIVOSZ által elkezdett folyamatok (Fiatal Vállalkozók Hete, G20, Yes, Fiatal Vállalkozók Napja az európai parlementben), úgy hazánkban is a FIVOSZ az, aki a humán és a gazdasági oldal összevonásával a stabil jövőt jelentheti.

Holnap jövünk a fejleményekkel!

1 komment

Címkék: üzlet a nap biznisze


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr804566846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Symbol Developer · http://www.symboltech.hu 2012.06.05. 14:32:00

Az ötlet jó. Elég jó. Nagyon jó.

De a 20 ország oktatásába is kellene integrálni az ott hallottakat. És akkor egy generáció múlva beérik a gyümölcs.

Ez így megint csak egy "Sajtkészítők világtalálkozója". :(
süti beállítások módosítása