HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2012.11.07. 14:58 tomcent

Gyorsítsunk a gépünkön III.

Múlt héten ígértük, hogy folytatjuk a sorozatunkat a Wi-Fi gyorsítással. Hogy miért? Nincs bosszantóbb egy irodában vagy akár otthon, ha a megrendelt sávszélességünk azért nem elérhető, mert a vezeték nélküli kapcsolat akadozik és időnként lefagy. Gyors internet meg ugyebár kell. Hogy lehessen például a blogunkat olvasni…wifi-tapeta-525x295.jpg

Mi lehet a lassulás oka?

1, Nem áll jól az antennád! Egyszerű megoldás, mégis kevesen gondolnak rá. A legtöbben nyíl egyenesen felfelé állítják a router antennáit, ami nem túl előnyös, mivel az antennákhoz képest merőlegesen történik a jelek sugárzása. Éppen ezért érdemes körülbelül 70 fokos szögbe állítani, méghozzá különböző irányokba. Így az emeleten, és a távolabbi helységekben is jóval nagyobb eséllyel lesz jeled.

2, Bitorolják a jeledet! Ha túl sokan használnak egy csatornát, a jel erőssége minősége, illetve a net leadott sebessége is csökkenhet. A megoldás elsőre bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az. Be kell lépned a routered kezelőfelületére. Ott megtalálod a Wi-Fi beállításokat és látni fogod a „csatornák” (Channels) beállítást. Ha találsz egy szabad csatornát, akkor nyert ügyed van, a szomszéd pedig kezdhet potyautaskodni máshol.

3, Túl kicsi az antenna! A ma kapható legtöbb eszközön cserélheted az antennát egy jóval komolyabbra. Ez sokat segíthet, főleg ha azt tapasztalod, hogy egy másik szobában már jelentősen csökken a jel erőssége. Szakboltokban kérd az eladó segítségét, nagyjából írd le, hogy milyen adottságokkal bír a lakásod, irodád.

Persze előfordulhat, hogy a vevővel van probléma, azaz a laptopod, vagy a telefonod a hibás, de erről majd a jövő héten írunk…

1 komment

Címkék: fiatal menedzsment vállalkozási lájfsztájl portfolioblogger üzleti tipp


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr504895467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pdw (törölt) 2012.11.07. 16:16:16

A 2. pont netto baromsag. Semmi koze a biztonsagnak a csatornahoz. A csatorna csak a jel minoseget befolyasolja (ertsd: ha 1 hazban 20an vannak a 11-esen akkor az nem lesz tul stabil).
süti beállítások módosítása