HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

2012.11.15. 15:08 tomcent

Ki vagy Te? Hol vagy? Mit akarsz csinálni?

„Erre a három kérdésre kell választ kapnod először, ha vállalkozó akarsz lenni” mondta tegnap Palásti József, Európa egyik legnagyobb franchise hálózatának, a Fornettinek a tulajdonosa.  

Alig fértünk be a Fiatal Vállalkozók Hetének szerdai napján az előadásokra. A nap témája a „vállalkozóvá válás” volt. Az egyik legérdekesebb előadásról Palásti Józseféről írunk most bővebben, akire sokféle titulust kitaláltak már, de Ő legjobban a pékmestert szereti. Az előadásának 7 legjobb tanácsát emeltük ki, amelyekből minden induló és már aktív vállalkozó tanulhat.

1, Ki vagy? Hol vagy? Mit akarsz csinálni?

Ezeket kell tisztáznunk először. Ha ezekre a kérdésekre nem tudunk egyértelmű és pontos választ adni, akkor ne kezdjünk el semmit. Fel kell mérnünk, hogy mire vagyunk képesek és miben vagyunk tehetségesek, milyen piacon akarunk sikereket elérni és egyáltalán milyen termékkel és hogyan.

2, Divatba jönni könnyű, ott maradni már nehéz

Gyakran üstökösként robbannak be cégek, aztán ugyanilyen hamar el is tűnnek. Ez nem iparág specifikus jelenség. Mindig meg kell újulni, mindig fejlődni és fejleszteni kell.

3, A franchise nem pilótajáték, itt mindenki jól jár

Palásti József nagyon fontosnak tartja, hogy a partnerei is elégedettek legyenek. Nem elég a hálózat tulajdonosának jól járni, akkor jó, ha mindenki boldog.

4, Nem kell mindenhez érteni!

Sok fórumon hangoztatják, hogy egy vezetőnek nem kell mindenhez érteni. Sőt! Persze amikor delegálunk, úgy érezzük lemondunk az irányításról, pedig csak egy hozzáértőbb kézbe kerülnek.

5, Szentháromság: Elemzek, Tervezek, Kasszírozok!

Minden munkafolyamatnak így kell összeállni és a legfontosabb rész az elemzés. Palásti többször hangsúlyozta az optimizmust, ami szükséges egy vállalkozáshoz. Ha Te sem hiszel a sikerben, akkor ki fog?

6, A válság nem akkora baj. Mindig ezekben az időkben tör előre az emberi kreativitás!

Neki elhihetitek. Túl van már két krízisen és most 7000 partnerrel dolgozik 30 országban.

7, Nem kell mentor, csak kellő alázat

„Soha nem volt előttem egy kép, egy személy akit utánozni akartam. De mindig voltak nálam okosabb emberek, akiknek a tanácsát meghallgattam és tanultam tőlük. Szerintem ez fontosabb mint keresni egyetlen mentort, akit követhetünk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr544907770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása