HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.02.15. 17:22 tomcent

7 mondat, amelyeket mindennap érdemes elmondanod!

cartoon_speech_bubble_2.pngVannak nagyon egyszerű mondatok, amelyek megváltoztatják az emberek napját. Ha sikeres akarsz lenni, mind a magánéletedben, mind a munkádban, sokszor nem kellenek nagy szónoklatok. Ez a pár mondat elég!

Éppen ez az, amire gondoltam!

Te vagy a főnök, de ez nem azt jelenti, hogy okosabb vagy mindenkinél. Egy ilyen dicséret megkönnyíti a munkatársaknak a közös munkát. Te terveztél és ők tökéletesen megvalósították. Dicsérd is meg őket ezért!

Tévedtem!

Nagyon nehéz tudom. Sőt lehet, hogy ez a legnehezebb. De valóban kevesebb leszel tőle, ha kimondod? Nem! Éppen ellenkezőleg! Néha kitalálunk valamit, de a gyakorlatban nem működik. Nincs ezzel semmi baj. Aki nem dolgozik nem is tud hibázni ugyebár.

Ez zseniális, gratulálok!

Hányszor mondtad már a munkavállalóidnak ezt a dicséretet? Gyakrabban kéne alkalmaznod!

Szívesen!

Ugye milyen egyszerű? Mégis sokan elfelejtik. Pedig nem áll semmiből és mindenkinek jól esik. Használd ezt a már gyerekkorban unalommá ismételt fordulatot.

Tudsz nekem segíteni? 

Kérj segítséget, kedvesen. Ne parancsolj, csak kérj! Sokkal egyszerűbb lesz a feladat elvégzése.

Bocsánat, sajnálom!

Hibáztál? Te is rögtön elkezdesz magyarázkodni és nem azzal kezded, hogy "bocs, tévedtem!"? Talán magyarázkodnod sem kell, ha beveted ezt a trükköt!

...

Néha jobb, ha nem mondasz semmit. Ha ideges vagy feszült vagy, akkor inkább maradj csendben. Majd holnap, vagy miután megnyugodtál! Jobb a békesség! 

Szólj hozzá!

Címkék: menedzsment öntudat portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr375081931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása