HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2011.09.07. 10:05 afőnök

Napi biznisz

 „A biznisz olyan, mint bármilyen más játszma a maga játékosaival, saját nyelvével,szabályaival, ellentmondásaival és ritmusával.” Jack Welch, a GE egykori feje

… és milyen kevesen vannak, akik beszélik ezt a nyelvet, érzik ezt a ritmust manapság. Nagy útkeresésben van a vállalkozói világ: az elmúlt egy-két évben itthon teljesen tutinak gondolt üzleti ötletek fuccsoltak be. Nem megy a bolt, mert a felpörgetett fogyasztásra épülő világ mindenre vevő volt, de most csak abból van bevétel, amire a válság sújtotta fogyasztónak feltétlenül szüksége van, vagy amiről el tudjuk hitetni, hogy szüksége van rá.
 
És olcsó.
 
A hitelterhek, a gyenge eladások minden ágazatban nyomasztják a vállalkozókat, és kiesnek a versenyből, ha nem tudnak elég olcsón eladni. Pedig klasszikus marketingszabály, hogy az árak csökkentése olyan lefelé tartó spirálba taszítja a céget, amelyen nincsen út visszafelé.
 
És nincs segítség.
 
Hitelek manapság gyakorlatilag nem léteznek, az állami támogatási csomag pedig az a fóka, amelyre túl sok vadász jut.
 
E blog szerzői sok vállalkozóval beszélnek, sokat hallanak panaszkodni, és több évnyi tapasztalat alapján körvonalazódott, mire is volna szükség, ha tanácsot akarunk adni.
 
• Módszerekre, azon kívül, hogy árat csökkentünk.
• Ötletekre, hogy lássuk, merre tart a világ és hol van a pénz a mozgás közben.
• Stílusra, hogy a vállalkozó ne a bűnözővel vagy gagyi „üzleti randik” és „speciális vállalkozói tarifák” fejőstehenével legyen egyenlő.
• Nyitott szemre, hogy felfedezzük a közvetlen környezetünkben felbukkanó lehetőségeket.
• És persze pénzre: tőkére, befektetésre, hitelre, támogatásra – hol és hogyan juthat az olvasónak is.
 
Sok menedzserkönyvet, üzleti magazint lehet kapni: a biznisz viszont naponta változik, főként manapság, amikor a svájci frank napközben 20-50 forintot is ugrál. Ezért választottuk a blogformát, hogy Te, saját kis vagy nagy céged vezetője is a biznisz ütőerén tarthasd ujjadat. Nem mellékesen pedig olyan közösség kialakulására számítunk a Napi Biznisz körül, amely valódi, becsületes, dolgos és szemfüles vállalkozókból áll és amely segíti egymást az üzletben.
 
Reméljük tehát, hogy Te is meghallod azt a bizonyos ritmust, az egyre ismerősebb szavakat, látod a játékosok körvonalait és felismered,  hova kell állnod a pályán. Bizniszre fel!

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény beköszöntő


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr753208386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása