HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.01.28. 13:12 tomcent

Rövid linkek, most statisztikával!

Néha jól jön egy linkrövidítő program, ha nyomtatásban jelenik meg a cégedről valami, vagy egyszerűen nem akarsz három soros, csúnya linkeket a honlapodon. Ebben lehet segítségedre a bitly nevű oldal is, amely nemcsak egy egyszerű linkrövidítő szolgáltatás, hatalmas adatmennyiséget gyűjt a rövidítések mögött, amit kérésre meg is mutat.

Te is bármelyik URL-ről megtudhatod például, hogy honnan és mennyien kattintottak rá, ráadásul a trükk a Google linkrövidítőjénél is működik. A socialtimes.hu összegyűjtötte az oldal előnyeit!

bitly egy ideig valóban csak egy például a Twitterhez való linkrövidítő volt. Azonban egy idő után a rövidített linkek, azaz bitmarkok mögött elkezdett gyűlni egy hatalmas adattömeg, amely pontos statisztikákat mutat az egyes rövidítésekre vonatkozóan. Ráadásul egy apró trükkel bárki megnézheti, mely bitmarkra kik, és honnan kattintottak. A módszer pedig nem csak a bitly-nél működik.

Bitly

A bitly URL-hez csak hozzá kell toldani egy '+' jelet és máris a statisztikai oldalon találod magad. Így például láthatod,  hogy az elmúlt időszakban mennyien kattintottak rá, valamint, hogy milyen országokból, és területekről érkeztek ezek a klikkek. 

A statisztika természetesen csak azokat a kattintásokat mutatja, amelyek a rövidítésre érkeztek, ezért nem nyújt teljes képet. Viszont azt például tökéletesen tükrözi, mennyi klikk érkezik egy Twitterre kiposztolt linkünkre, vagy egy Facebookon megosztott URL-re. 

bit.jpg

Google, Facebook

Bármilyen bitly-s rövidítésnél alkalmazható tehát ez a trükk, ami ugyan létezik már egy ideje, de nem biztos, hogy ismerted. 

A Facebook kapcsán is találkozhatunk rövidített linkekkel. Amikor a közösségi oldal automatikusan tömörít egy URL-t, akkor a http://fb.me változatot láthatjuk, amikor pedig a bitly-ben rövidítünk egy Facebookos tartalomra mutató linket, akkor a http://on.fb.me kezdetű verzióval találkozhatunk, mint például ez:http://on.fb.me/XsBB1I. A bitly-s linknél ugyanolyan statisztikát kapunk a plusz jel hozzáillesztésével, mint minden más rövidített URL-nél, viszont a Facebook saját rövidítésénél ez nem működik.

komment

Címkék: marketing segítség portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr625048498
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása