HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.02.16. 15:41 tomcent

Kell pénz egy vállalkozás elindításához?

Richard Branson, a világ talán egyik legismertebb vállalkozója szerint nem. A Haszon magazin honlapján olvasható a legújabb írása ebben a témában. "Nem  - ez a válaszom a címben feltett kérdésre. Kell néhány összetevő egy cég sikerre viteléhez, de a nagy halom pénz nincsen köztük. A szükséges pénzügyi háttér tulajdonképpen lassítja vagy akár meg is akadályozza azt, hogy a vállalkozás problémás területeit azonosítsuk és megoldást találjunk.

sirrichardbranson.jpg

Sok esetben jobb nagyon kevés pénzzel elindulni, mivel a kihívásokra választ adva elengedhetetlenül fontos képességekre teszünk szert – hamarabb feltűnnek a hibák, gyorsabban alkalmazkodunk, így egészségesebb lesz a cégünk.

Magam is indítottam be olyan vállalkozást, amely tönkremenet, és ez hasznos tapasztalat volt. Iskolás koromban például karácsonyfákat ültettünk Nik Powell barátommal, de az éhes nyulak felfalták a veteményt. Szerencsénk volt, mert ha nagyobb tőkével kezdtük volna el, nagyobbat is veszítettünk volna. 

Pénzzel tehát eddig jutunk. Ha az első cégeden dolgozol, a nagy kezdőtőke csak eltakarja a problémákat, amelyek ettől még nem szűnnek meg.

A teljes szöveg itt olvasható: http://www.haszon.hu//richard-branson/6399-kell-e-penz-a-vallalkozas-elinditasahoz.html.html

Szólj hozzá!

Címkék: menedzsment gazdálkodás takarékosság portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr345083607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása