HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.04.11. 13:03 afőnök

Elmebeteg vállalkozások a világban

Nem lehet mindenki normális, de van, aki még pénzt is keres vele. Íme néhány, de várunk továbbiakat.

 

pulcsi1.jpgA világ legrondább pulcsijai

John Kaplar vállalkozó rossz ízlését váltotta sikeres céggé. A Skedouche.com honlapot megnyitva a kínai piacot megszégyenítően ronda karácsonyi pulcsikkal, sálakkal és sapkákkal találkozunk. A fickó ugyanis abból csinált divatot, ami ronda: gázos rénszarvasok, bénán megrajzolt mikulások, zöld-piros förmedvények sorakoznak a webáruházban. A gyártásra 40 ezer dollárt (8 millió forintot) költött és a második évben már profitot termelt. Kérdés, ki vesz ilyet? Valaki mégis csak.

 

Medúza akvárium

Van egy amerikai hölgy, Alex Andon, aki a szokásos díszhalas akváriumok helyett medúzával megtöltötteket árul. Hol máshol persze, mint San Franciscóban, ahol az egykori hippinegyedben van például gótikus temetéshez használatos dísztárgyakat, gyűjtőknek való régi Star Wars-figurákat vagy éppen steampunk cuccokat árusító kis boltok is vannak. A hölgy a Business News Daily tanúsága szerint 39 dollárért, tehát kb. 10 ezer forintért árul egy medúzát, a körítés persze ennek akár százszorosa is lehet. Az ötlet forrása: az egyik nagy víziközpontban látta, hogy a legnagyobb tömeg a medúzák termében van.

 

Tanulj nyerni!

Szintén egy amerikai marketinges, Carolyn Wilman működtet egészen egyedülálló céget: arra tanít meg, hogyan lehet vetélkedőkön, nyereményjátékokon, ötletpályázatokon nyerni. A hölgy könyvet ír, blogot vezet, van Facebook-oldala, és az emberek fejenként 25 ezer forintot fizetnek, hogy meghallgassák előadásait a témában. Akkor indította el a cégét, amikor munkanélküli lett, és játszani kezdett, majd egy héten 3 utazást is nyert. Megkérdezték, hogyan és rájött, hogy nem véletlenül.

 

Most ennyire volt időm, írjatok még ilyeneket, főleg, ha magyar céget tudtok.

 

Szólj hozzá!

Címkék: üzleti ötlet portfolioblogger bizniszötlet


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr225216801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása