HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2012.05.21. 15:51 afőnök

Kérdez az olvasó: Mi kell egy webáruházhoz?

Olvasói kérdést kaptunk: 


Kedves Napibiznisz!

Webáruházat szeretnék nyitni, tudtommal nem kell hozzá kereskedelmi végzettség. Ámde az áruvételhez viszont esetleg kell kiskereskedői igazolvány.

Mi a legális megoldás?

Köszi a választ, üdv:

K. Márta (név és elérhetőség nálunk)


Kedves Márta,

A webáruházak nyitásával kapcsolatban nem egy tévhit és félinformáció kering a kezdő vállalkozók körében. A te kérdésedben is találtunk ilyet.

Kereskedelmi végzettség valóban nem kell a webáruházhoz. Tulajdonképpen semmilyen végzettség nem kell hozzá, viszont egy cég szükséges. Számlát kell adni, garanciát kell vállalni, tehát törvényi kötelezettség és a bizalom miatt is elengedhetetlen.
Ami a kérdés másik részét illeti: a webáruház önmagában nem engedélyköteles, ám ha van ügyfélszolgálat (erre utal az áruátvétel), akkor ahhoz működési engedély szükséges. Ilyet az illetékes önkormányzattól lehet igényelni, a nyomtatvány itt található:  
https://ugyintezes.magyarorszag.hu/dokumentumok/mukodesi_engedely_iranti_kerelem.rtf
Ne feledd, hogy a webáruházhoz nem kell engedélyt kérni az önkormányzattól, de be kell nekik jelenteni, hogy indítottál egyet. Az adatvédelmi biztost tájékoztatni szintén kötelességed. Érdemes tájékozódni az árucikkekről is: van olyan, amelyet a weben is csak speciális engedélyek birtokában forgalmazhatsz.
A céged székhelyének, telephelyének címét, elérhetőségeidet, adószámodat, cégjegyzékszámodat fel kell tüntetni a weboldalon, adatvédelmi szabályzattal.
Náluk http://www.webshopexperts.hu/ egyébként elég jó tájékoztatási csomagot lehet ingyen letölteni, aztán hajrá!

Szólj hozzá!

Címkék: segítség webáruház


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr294529836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása