HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

2012.11.06. 13:54 tomcent

Zseniális húzás vagy bunkóság?

retroora.pngEtikusan nem lehet valaki sikeres vállalkozó. Igaz ez? Szerintünk nem. Mint ahogy az sem igaz, hogy a konkurenciát lejárató kampány mindig nyerő. Mi az, ami még belefér és mi az ami nem? Ezt a kérdéskört feszegetjük a bejegyzésben.

Az utóbbi évek talán legnagyobb húzását a Profession.hu nevű állásportál követte el. Az említett weboldal konkurenciája aktuális éves állásbörzéjét tartotta éppen, mire ők kivonultak (a bejárattól mintegy 30-40 méterre) és ajándéktáskákat osztogattak, amelyekben egy-egy ébresztőóra volt. Amire senki nem figyelt, hogy az órák be voltak állítva és az állásbörzén, pontosan délben (valaki egy előadáson ült, valaki csak nézelődött) egyszerre megszólaltak. A szervezők persze őrjöngtek és ezek után nem engedtek be ilyen táskákat a rendezvényre. Ez etikus akció volt? Azt hiszem nem. Zseniális húzás? Mindenképpen!

Hasonlóan bizarrnak találom sokszor egyes üzletek elhelyezkedését. Hogy mire gondolok? Megszoktuk már, hogy a temető mellett, vagy a közelében van a virágos. Ez a helyezkedés ideális. Viszont temetkezési vállalkozás a kórházzal szemben? Azért ez egy kicsit sok. Főleg akkor, ha a beteg ablaka éppen a "Sírkő Bt." bejáratára és cégtáblájára néz. De ugyanez a helyzet a parókás üzlettel a radiológia mellett.

Mind a három példa valahol zseniális, de van némi ellenérzésünk ugye? A kérdés az, hogy számunkra hol a határ. Mindent az üzletért? Egy kicsit talán szabad gátlástalannak lenni...

Szólj hozzá!

Címkék: marketing üzlet gazdálkodás most láttam üzleti ötlet portfolioblogger bizniszötlet a nap biznisze


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr894893504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása