HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2012.11.12. 08:05 afőnök

6 tipp: hogyan tűnjön nagynak a kis iroda?

tiny-office.jpgA kis iroda nem egyenlő a klausztrofóbiával. Tippjeink a várakozóhelyiségtől a székek szerepéig mindenhol működnek.

Egyik nagy kedvencem, az amerikai Inc magazin nemrégiben versenyt rendezett a legötletesebb irodáknak. És hát nem 10 hektáros multicégek indultak, hanem kis és kezdő vállalkozások, ahol a bérleti díj helyett ötletekkel varázsolták barátságossá az irodát. Innen és hazai tapasztalatokból is vettem néhány ötletet. Lehet az dolgozószoba, a klasszikus garázs, kis irodahelyiség egy olcsóbb irodaházban vagy külvárosi raktárközpontban – ezek működnek mindenhol.

 

1. Szűkebb szék

Szinte mindenki, aki saját irodát csinál, elhatározza, hogy igazán kényelmes széket vesz. Ehhez hozzájárul, hogy meglehetősen olcsók a főnöki fotelek a hipermarketekben. Viszont ezek elképesztően sok helyet foglalnak el: nem lehet betolni őket, útban vannak. Ilyet tehát ne vegyünk, vagy cseréljük le kisebbre (és ezzel együtt sajnos drágábbra, ha a kényelemé és gerincbarátság továbbra is szempont). Nem hiszitek el, mennyi hely felszabadul!

1. Világos vonalak

Lakberendezési alapvetés, hogy a világos színek tágítják a teret. Tehát fessük az irodát pasztellre, világoskékre, jázmin színűre. Csak egyet ne: fehérre! A fehér szürkének tűnik, amint az első felhő eltakarja a napot, és mindig nyomasztó hangulatot áraszt. Még egy trükk: fessünk vízszintes csíkokat a falra, vagy vegyünk így mintázott tapétát. Ez optikai értelemben hosszítja a falat és tágasabbnak tűnik az iroda tőle. Jó megoldás a céges színek használata is, de ha az sötét, akkor csak kisebb felületeken alkalmazzuk. A céges közös festés jó csapatépítés is!


2. Tükör trükk

Hát ezt talán le sem kell írni, de azért fontos: a tükrök csodát tehetnek egy szűkös irodahelyiségben. Nagy tükrökre gondoljunk, amelyek kitöltik a falfelületet. A térérzet duplájára növekszik, ráadásul mindig kéznél van egy ruhaigazításra indulás előtt.

 

3. Vidám várakozás

Tulajdonosként még meg is barátkozunk egy kevésbé színvonalas helyiséggel, de egy üzleti vendég előtt jobban szégyelljük. Ezen úgy tudunk változtatni, hogy nagyon otthonossá tesszük a várakozórészt. Először is: legyen ilyen, tehát válasszuk el fallal, spanyolfallal, dobozokkal J, bármivel. Fessük ki hangulatos színekkel, tegyünk a falra szórakoztató képeket, humoros dolgokat. Ne legyen olyan, mint egy fogorvosi váró. Egy amerikai cég például QR-kódos képeket tett a falra, így a vendég elszórakozhat okostelefonjával, amíg vár.

.

4. Snackek széles szortimentben

Még egy tipp a várakozáshoz: kínáljuk meg a vendéget. Általában kávé és víz a menü, de ha barátságosabb, színvonalasabb képet akarunk magunkról, legyen kint a váróban cukorka, gyümölcs, kínáljunk üdítőt, gyümölcslevet is. Kis cég esetén a barátságosság előny, használjuk ki!

 

5. Természetes tükröződés

Ha beengedjük a természetes fényt, minden nagyobbnak tűnik. Ha kicsi az iroda, ne bontsuk tovább helyiségekre. A főnök is dolgozhat a többiekkel. Legyen egy nagy tér, a falat pedig ne borítsák el a szekrények tele iratokkal. Így a fény természetes játéka megszépíti és nem utolsósorban növeli az irodát.

 

Biztosan nektek is van jól bevált fogásotok. Megosztanátok velünk?

Szólj hozzá!

Címkék: design iroda portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr924902812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása