HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2012.12.19. 08:58 afőnök

A nap biznisze: szervezd mások életét!

Ha a rendszeretetedről ismernek, ideje pénzt csinálni belőle! Méghozzá független vállalkozásként.

Tapasztalatom szerint két embertípus létezik: rendezett és rendetlen. Utóbbi csoporttal általában kevesebb jó dolog történik az életben, főként azért, mert az állandó rendetlenség folytonosan frusztrálja őket. Nos, itt az ideje, hogy az első csoport segítsen a másiknak, és még keressen is vele.

clutter_1553737c.jpg

Rendezett ember vagy? Meg tudod fogalmazni, miként kell rendet vágni a káoszban egy irodában, otthon? Akkor remek fő- vagy mellékállásban űzhető vállalkozás a szervezési tanácsadás. Nyugaton nagyon népszerű ez (clutter consultant), ott évi 10-50 ezer dollárt lehet vele keresni, vagyis havonta és forintra átszámítva 90-900 ezer forintot.

A vállalkozás két dolgot csinált: segít fizikailag rendet tenni és azt megtartani egy adott helyiségben (irodában, dolgozószobában, üzemben,  műhelyben). Ez nem takarítást jelent, félre ne értsétek. Tárolóhelyek kialakítása, átalakítása, irodai bútorok beszerzése, tervezése, valamint tárgyak, használati eszközök fontossági sorrend szerinti elrendezése a feladat.

A másik pedig a vezetők és/vagy alkalmazottak munkaszervezése. Utóbbi egy kissé bonyolultabb. Itt érdemes time-managementről, feladatvégzési rutinokról ismereteket szerezni, tehát az van előnyben, aki már dolgozott asszisztensként irodában, üzemben. A lényeg az, hogy hatékonyabbá kell tenni az ügyfél idejét, vagyis „kicsavarni mindent a munkanapból”.

Hogyan vágj bele? Ennek nem árt egy weboldal és egy Facebook-oldal, de leginkább szájról-szájra fog terjedni a híred. Úgyhogy kezdj bele a networkingbe, lépj be valamilyen klubba (például a Fivoszba), ismerkedj!

1 komment

Címkék: üzleti ötlet portfolioblogger bizniszötlet a nap biznisze üzleti tipp


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr234972726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarooo A Kifizető(dő)Eszköz · http://hungarooo.org/ 2012.12.19. 17:42:52

Bár nem gondolom, hogy rendetlenség feltétlenül frusztrálna valakit, de az tény, hogy a tudatosság az életszervezés, célkitűzés... megnyilvánul rendszeretetben, szervezésben...

A személyes élet, illetve a céges kiszervezésben valóban nagy lehetőségek vannak.

Ne feledd a tudás, a képességek, és a szolgáltatások korát éljük! ;)
süti beállítások módosítása