HTML

Anya

Napi Biznisz

Nálunk az induló vállalkozóké a főszerep. Lehet az start-up, egy most nyíló bolt, üzem, műhely, kényszervállalkozás vagy nagyra törő álom: a lényeg, hogy azoknak szeretnénk segíteni, akik gondolnak jövőjükre. Kérdezzetek, osszatok: mt@napibiznisz.hu

Ez van most

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2013.04.12. 19:13 tomcent

Milliárdok egy asztalnál: mit csinálnak jól a hazai sztár start-upok? (I.)

Ha valakit ma megkérnek külföldön, hogy mondjon három magyar céget, biztosan nem az OTP, vagy a Mol fog eszébe jutni. Olyan vállalkozásokat fog a felsorolni, mint a Prezi, a LogMeIn vagy az Ustream. Hogy miért? Mert menők, fiatalok, sikeresek és start-upok. Az Indextools-szal kiegészülve éppen őket sikerült egy beszélgetésre összehozni az IVSZ start-up konferenciáján. Mi is ott voltunk, most beszámolunk a tanulságokról.

„Ha besétálok egy szobába az irodában, ma azt érzem mindenkinek nagyobb az IQ-ja nálam. És ez óriási megtiszteltetés.” Ezekkel a mondatokkal nyitott Anka Márton, a LogMeIn alapítója. A 2003-ban alapított cégnek világszerte már 125 millió felhasználója van és tavaly 140 millió dollár volt az árbevétele. Anka már ott tart, hogy ő ad induló cégeknek tőkét. Ez a hozzáállás és a beosztottak tisztelete mind a négy vezetőre jellemző, sőt a sikerük egyik titka.

„Okos pénzek” 

Mindannyian egyetértetek abban, hogy ma sokkal könnyebb pénzt szerezni, van kockázati tőke, jobban megbíznak a befektetők a start-upokban. De ez csapda is lehet. Nem kell rögtön elfogadni mindent, először el kell kezdeni saját tőkéből és rengeteg munkát kell beleölni. „Be kell koszolnod a kezed!” mondja Somlai-Fischer Ádám, a Prezi egyik alapítója. A nagy tervek legalább egy minimális megvalósítás nélkül nem érnek semmit. Ha pedig már szükség van a tőkére, akkor sem kell mindent elfogadni. „Okos pénz kell, nem csak sok” figyelmeztet Fehér Gyula, az Ustream társalapítója. „Ne fogadjuk el rögtön az első felajánlott milliókat. Jó hangzik egy 10 millió dolláros befektetés, de nem mindegy kitől és milyen célra”

Ez még csak a kezdet! A start-upok legrosszabb napjáról, hogy miért nehéz Magyarországon megfelelő ügyvezetőt találni, mikor kell abbahagyni egy projektet és milyen hibákat követtek el vasárnap írunk!

Szólj hozzá!

Címkék: marketing fiatal befektetés portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://napibiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr275220027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása